Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть директорів двох підприємств, які намагалися привласнити понад 1,2 млн грн державних коштів

Встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю, вступивши у попередню змову з директором приватного підприємства, намагалися привласнити бюджетні кошти у розмірі понад 1,2 млн грн.

Так, на підставі підробленої довідки про наявність працівників для виконання будівельних робіт посадовці уклали з Вербківською сільською радою договір підряду щодо реконструкції приміщень школи-інтернату. У подальшому їм перераховано грошові кошти як авансовий платіж у сумі близько 570 тис грн.

Зловживаючи службовим становищем, директори вказаних підприємств склали офіційні документи, де внесли завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу та вартості будівельних робіт.

За невиконані роботи посадовці сподівались одержати понад 660 тис грн бюджетних коштів, проте свій злочинний умисел не довели до кінця, адже голова сільської ради відмовився підписати акти приймання будівельних робіт.

Таким чином, підсудним вдалося привласнити 570 тис грн державних коштів замість бажаних 1,2 млн грн.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2215