Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів області

У нараді взяли участь керівники правоохоронних органів області, заступники прокурора області та керівники місцевих прокуратур.

Загалом,  за результатами проведеної правоохоронними органами роботи зменшилась кількість облікованих злочинів (2,7%), закріплено позитивну тенденцію до поступового зниження рівня злочинності на 10 тисяч населення (75,9%). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року у загальній злочинності зменшилась на 18,5% частка особливо тяжких кримінальних правопорушень, на 31,7% - тяжких.

Скоротилася кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи (на 5,2%, очевидних умисних вбивств - на 20,4%), проти волі, честі та гідності особи (на 6,5%), проти власності (на 5%), у тому числі крадіжок (9%), розбоїв (на 14,2%), вимагань (на 20%).

На території області спостерігається зниження рівня злочинності серед неповнолітніх (на 16,6%), а також кількості правопорушень, вчинених особами, які раніше їх вчиняли (на 2,5%).

Завдяки злагодженій взаємодії правоохоронних органів області викрито 11 стійких злочинних угруповань, що діяли на території області.

Активізовано роботу ГУ ДФС в області у сфері протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з ухиленням від сплати податків,  боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів.

Разом з тим, на нараді було окреслено ряд проблемних питань та обговорено шляхи їх вирішення. Так, активізації потребує організація  превентивної діяльності правоохоронних органів, соціально-виховної та профілактичної роботи з засудженими. Уваги також потребує питання протидії злочинам проти довкілля, протиправного заволодіння врожаєм сільськогосподарських культур, самовільним захопленням сільськогосподарських підприємств та земельних ділянок тощо.

 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 1807