Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою виявлено факти порушення вимог трудового законодавства у Покровському виправному центрі – розпочато кримінальне провадження

За результатом проведеної перевірки додержання адміністрацією виправного центру вимог законодавства, яке регулює питання трудових правовідносин, прокуратурою встановлено ряд порушень, серед яких:  працевлаштування засуджених за відсутності паспорту, залучення їх до суспільно корисної оплачуваної праці без укладання строкового трудового договору, неповідомлення територіальних органів Державної фіскальної служби про прийняття працівників (засуджених осіб) на роботу, відсутність нарахування єдиного соціального внеску із заробітної плати, перевищення законодавчо-встановлених розмірів відрахувань з заробітної плати, тощо.

Нікопольською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом грубого порушення вимог трудового законодавства у вказаному виправному центрі (ч.1 ст.172 КК України). Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Також на усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено документи прокурорського реагування керівництву Покровського виправного центру та Південно–Східного міжрегіонального управління з питань виконання  кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. 

 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2833