Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть посадовця інтернату та юрисконсульта, які спричинили вихованцям шкоду у розмірі майже 100 тис грн

Встановлено, що один з обвинувачених, який на момент скоєння злочину працював на посаді виконуючого обов’язки директора дитячого будинку-інтернату, надав вказівку юрисконсульту вказаного закладу виготовити підроблене рішення суду про визнання недієздатними 11 громадян та встановлення над ними опіки в особі адміністрації інтернату.

У подальшому на підставі підроблених документів посадовець одержав грошові кошти, перераховані з державного бюджету за видатками у вигляді державної соціальної допомоги та пенсії вихованцям. Умисними діями виконуючий обов’язки директора будинку-інтернату спричинив потерпілим шкоду у розмірі майже 100 тис грн.

Наразі він обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем). Юрисконсульта будинку-інтернату судитимуть за складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч.1 ст.366 КК України).

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2665