Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури на Дніпропетровщині фермерське господарство зобов’язали повернути державі земельну ділянку вартістю 63 млн гривень

Встановлено, що право користування земельною ділянкою площею понад 51 га належало селянському (фермерському) господарству, та у 2016 році у зв’язку зі смертю власника господарства право користування припинено, а саму земельну ділянку виставлено на земельні торги з метою продажу права оренди.

Проте державний реєстратор сільської ради не перевірила належним чином всю наявну інформацію у Державному реєстрі та незаконно зареєструвала за фермерським господарством право постійного користування вказаною земельною ділянкою.

Наразі за втручання прокуратури рішення про державну реєстрацію визнано незаконним та скасовано, фермерське господарство зобов’язано повернути земельну ділянку державі.

Крім того, відносно державного реєстратора розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.365-2 КК України (зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги). Досудове розслідування триває.

 
 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 3008