Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі посадовці міської ради підозрюються у розтраті понад 16 млн грн бюджетних коштів

Так, прокуратурою спільно з працівниками УСБУ в області виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених Дніпровською міською радою на паспортизацію вулиць, у сумі понад 16 млн грн.

У 2018 році між Департаментом благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори на послуги з технічного обліку та паспортизації 74 вулиць у місті Дніпрі.

Під час досудового розслідування встановлено, що роботи підприємство фактично не виконувало, а за основу використовувало вже існуючі схеми, виготовлені у минулі періоди. У подальшому завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу цих робіт були внесені до офіційних документів та підписані посадовцями міської ради, внаслідок чого підприємству безпідставно перераховано понад 16,8 млн грн бюджетних коштів.

Сьогодні, 9 жовтня, заступнику міського голови – директору Департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради та двом його заступникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення).

Крім того, керівник вказаного департаменту та його заступник також підозрюються у розкраданні 29,5 млн грн бюджетних коштів під час здійснення ремонту «Нового мосту» у місті Дніпрі. Наразі їх оголошено у розшук.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні до злочину особи.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

 
 
 
кількість переглядів: 4056