Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть 18 учасників злочинного угруповання за незаконне виготовлення та збут психотропних речовин

За версією слідства, у квітні 2017 року 46-річний чоловік створив стійке ієрархічне об’єднання, до складу якого увійшли 17 громадян, з метою незаконного виготовлення та збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах.

Для реалізації злочинного плану у квартирі одного з учасників групи була створена лабораторія, де виготовлялися психотропні речовини - «метамфетамін» та «PVP». Далі «товар» розфасовувався в орендованих квартирах, які для конспірації постійно змінювалися, та зберігався у приміщенні гаражу, звідки на автомобілях постачався покупцям.

У лютому 2019 року зловмисників було викрито співробітниками поліції та прокуратури. Під час проведення санкціонованих обшуків житла та транспортних засобів членів організованої групи правоохоронними органами виявлено та вилучено близько 320 г метамфетаміну, 2 г «PVP», 274 г псевдоефедрину та понад 4,6 кг суміші червоного фосфору, який використовувався для синтезу метамфетаміну.

Організатор злочинної групи обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.3 ст.27, ч.4 ст.28 ч.3 ст.307 КК України (створення злочинної організації; незаконне виготовлення, зберігання, перевезення та збут психотропних речовин в особливо великих розмірах).

Керівнику окремої ланки, крім скоєння злочинів за ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.3 ст.307 КК України, також інкримінується ч.3 ст.313 КК України (незаконне виготовлення та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення особливо небезпечних психотропних речовин).

Інших 16 учасників судитимуть за ч.1 ст.255 та ч.4 ст.28 ч.3 ст.307 КК України. Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Довідково: санкціями вказаних статей передбачено  покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 1993