Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі винесено вирок двом колишнім в’язням, на рахунку яких 12 епізодів грабежів та розбоїв

Встановлено що 32-річний раніше неодноразово судимий громадянин, звільнившись з місць позбавлення волі, належних висновків не зробив, на шлях виправлення не став та у період з січня по травень 2016 року заради легкої наживи скоїв вісім епізодів грабежів на суму понад 35 тис грн. Зловмисник відкрито відбирав у перехожих мобільні телефони, золоті прикраси та грошові кошти, після чого зникав з місця злочину.

Крім того, чоловік вступив у попередню змову з приятелем (теж колишнім в’язнем) та шляхом застосування насильства скоїв розбійний напад на трьох громадян, заволодівши їх майном на суму понад 12 тис грн.

Загалом жертвами обвинувачених стали 12 людей, серед них 5 неповнолітніх віком від 10 до 17 років.

Свою вину чоловіки визнали повністю.

Один з них обвинувачується  у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.186 та ч. 2 ст.187 КК України (відкрите викрадення чужого майна, вчинене повторно; розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу). Суд, погодившись з позицією Дніпропетровської місцевої прокуратури №2, призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Його спільник за скоєння розбійних нападів (ч.2 с.187 КК України) проведе за ґратами 7 з половиною років.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2366