Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині слідчий, який намагався притягнути завідомо невинну особу до кримінальної відповідальності, опинився на лаві підсудних

Встановлено, що у 2016 році під час проведення першочергових процесуальних дій на місці дорожньо-транспортної пригоди у с. Китайгород  Царичанського району слідчий поліції вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, спотворивши об’єктивні дані, встановлені під час огляду місця події, для подальшого притягнення невинної особи до кримінальної відповідальності та укриття водія, який порушив правила безпеки дорожнього руху, спричинивши смерть людини. Крім того, з метою приховання особи злочинця, двоє очевидців дорожньо-транспортної пригоди з особистих інтересів надали органу досудового розслідування завідомо неправдиві свідчення щодо обставин ДТП.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано до Петриківського районного суду Дніпропетровської області для розгляду.

 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
 
 
Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
 
кількість переглядів: 3092