Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку площею понад 100 га, яка незаконно перейшла у користування підприємствам

Так, у жовтні 2019 року за товариством з обмеженою відповідальністю зареєстровано право оренди на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 102 га на території Лихівської селищної ради начебто на підставі укладеного між ним та Головним управлінням Держгеокадастру в області договору оренди. У подальшому між вказаним товариством та фермерським господарством укладено договір суборенди цієї земельної ділянки.

Встановлено, що спірна земельна ділянка перейшла у користування фермерському господарству протиправно, адже Головне управлінням Держгеокадастру в області насправді не передавало її товариству з обмеженою відповідальністю та договір оренди не укладало.

У зв’язку з цим прокуратура вимагає визнати протиправним та скасувати запис державного реєстратора про реєстрацію права оренди та суборенди земельної ділянки та витребувати її з незаконного володіння на користь територіальної громади.

Наразі позов перебуває на розгляді у суді.

кількість переглядів: 2830