Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть 11 членів організованої групи, які, продаючи неіснуючі автомобілі, ошукали громадян на понад 1,8 мільйонів гривень

За версією слідства, протягом 2016-2019 років зловмисники розміщали на Інтернет-сайті «olx.ua» оголошення про продаж нібито наявних у них нових автомобілів, підшукуючи таким чином громадян, які бажали б придбати їх за заниженою вартістю. Знайдених покупців повідомляли про необхідність внесення передплати на рахунки ряду підприємств у розмірі 10-23% від вартості автівок (у грошовому еквіваленті – від 15 до 110 тисяч гривень). У подальшому грошові кошти перераховувались підконтрольним фізичним особам – підприємцям та переводилися в готівку. При цьому адреси офісів підприємств та телефонів учасників злочину постійно змінювались.

За вказаний період членам організованої групи вдалося ошукали 33 потерпілих, спричинивши їм понад 1,8 млн. грн. матеріальної шкоди.

 

Довідково: санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від5 до 12 років з конфіскацією майна.

 
 
 
Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 4168