Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині виявлено факти незаконного використання земельних ділянок державних установ виконання покарань для отримання прибутку

               Так, у 2019 році між П’ятихатською виправною колонією та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю послуг з посіву сільськогосподарських культур на земельній ділянці, яка належить державній установі, площею майже 315 га. У подальшому передбачену у договорі суму та очікувану врожайність безпідставно зменшено, внаслідок чого понад 60 т насіння соняшника без оголошення та проведення тендеру реалізовано за ціною у п’ять разів нижчою реальної. Таким чином державі завдано збитків у сумі понад 1,7 млн грн.

Крім цього, між Софіївською виправною колонією та фізичною особою-підприємцем укладено договір про нібито надання послуг з вирощування сільськогосподарської продукції, який фактично підміняв договір оренди земельної ділянки державної установи площею 119 га, без проведення необхідної процедури у системі публічних закупівель «ProZorro».

За даними фактами Жовтоводською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1,2 ст.191 та ч.1 ст.364 КК України (привласнення державного майна та зловживання службовим становищем).

Аналогічне порушення виявлено Криворізькою місцевою прокуратурою №1. Встановлено, що між виправним центром та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю послуг з виробництва сільгосппродукції на суму понад 14 млн грн, але фактично надано підприємству у безоплатне користування земельні ділянки, які належать державній установі, загальною площею 2500 га для вирощування зернових культур. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.364 КК України триває.

 Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2878