Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі винесено вироки керівникам так званих реабілітаційних центрів за торгівлю людьми, незаконне позбавлення волі та катування

Так, використовуючи уразливий стан громадян, вказані особи заволодівали їх паспортами та іншими особистими документами, вербували та переховували для подальшої безоплатної примусової праці на будівельних майданчиках та інших об’єктах міста.

В одному з реабілітаційних центрів людей незаконно позбавляли волі та завдавали їм тілесних ушкоджень через їх бажання покинути заклад, утримували в антисанітарних умовах, без належного харчування та медичного обслуговування.

Вироком суду двох засновників одного з реабілітаційних центрів визнано винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.149, ч.3 ст.357 КК України (торгівля людьми, незаконне заволодіння документами), та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Ще двох чоловіків (керівника та працівника іншого реабілітаційного центру) засуджено до 5 років ув’язнення за незаконне позбавлення волі людей та катування (ч.2 ст.146 та ч.2 ст.127 КК України) з іспитовим строком – 3 роки. 

 
 
Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2543