Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі викрито директорів двох підприємств, дії яких спричинили державі збитки у сумі майже 2,5 млн грн

Встановлено, що у 2017 році між комунальним підприємством Дніпровської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на виконання капітального ремонту системи освітлення парку у місті Дніпрі та улаштування на його території системи відеоспостереження. Технічний нагляд за виконанням цих робіт здійснювало інше приватне підприємство.

Так, з метою заволодіння бюджетними коштами, директор товариства з обмеженою відповідальністю, зловживаючи службовим становищем, вніс до актів прийому виконаних будівельних робіт завідомо неправдиву інформацію про об’єми цих робіт та їх вартість. У подальшому офіційні документи підписав директор підприємства з проведення технічного нагляду, чим підтвердив факт нібито належного виконання капітального ремонту.

 Внаслідок дій посадовців підприємству-підряднику зайво перераховано майже 2,5 млн грн бюджетних коштів.

Наразі директору товариства з обмеженою відповідальністю  повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення). Директор приватного підприємства, що здійснювало технічний нагляд, підозрюється у вчиненні злочину за ч.2 ст.366 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання одному з посадовців  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, іншому – у вигляді домашнього арешту .

Досудове розслідування триває.
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2436