Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині в.о. директора професійного ліцею та двоє її спільників обвинувачуються у заволодінні коштами навчального закладу на суму понад 2,8 млн грн

Встановлено, що керівниця професійного ліцею вступила у попередню змову з підлеглою (старшим майстром виробничого навчання) та ще одним громадянином з метою заволодіння грошовими коштами навчального закладу. Діючи згідно розробленого плану, у 2018 році обвинувачені засіяли соняшником земельну ділянку площею 150 га, яка перебувала на балансі ліцею, та у подальшому розпорядились отриманими від реалізації врожаю коштами на власний розсуд.

Аби приховати сліди злочину учасники групи внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо кількості зібраного врожаю, вказавши замість реального об’єму у 340 т – 105 т. Крім того, підсудні склали дорожні листівки про начебто виїзд належного ліцею трактора, який фактично перебуває у несправному стані, на обробіток та посів земель, що дало змогу списати скретч-картки на отримання 3300 літрів дизельного пального.

Умисними діями вказані особи спричинили навчальному закладу матеріальні збитки у понад 2,8 млн грн.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2867