Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Кривому Розі судитимуть приятелів, на рахунку яких 47 епізодів злочинів у сфері обігу наркотиків

За версією слідства, протягом 2019 року, вказані чоловіки, розподіливши між собою ролі, незаконно придбали наркотичну речовину - канабіс, розфасували її у сліп-пакети та зберігали у себе в будинках з метою подальшого збуту. Для максимальної конспірації зловмисники обрали безконтактний спосіб взаємодії з клієнтами: отримували від покупців кошти на банківський рахунок, після чого повідомляли місцезнаходження заздалегідь обладнаної схованки з наркотичним засобом.

Загалом на рахунку обвинувачених 47 епізодів злочинної діяльності.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання останніх правоохоронними органами виявлено та вилучено канабіс загальною масою близько  4,5 кг, понад 18 г смоли канабісу, 2 г метамфетаміну, 5 полімерних пакетів, які містять психотропну речовину - 5F-MDMB-PICA масою близько 2 г, та електронні ваги.

Умисні дії одного з підсудних кваліфіковано за ч.2 ст. 307 та ч.2 ст.306 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб; розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, у банках, а також використання таких доходів (коштів) з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів).

Його спільника судитимуть за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 КК України, інших двох учасників – за ч.2 ст.307 КК України.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2419