Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано ще двох осіб, які підозрюються у скоєнні терористичних актів шляхом підпалу приміщень магазинів у житлових будинках на території України

За версією слідства, вказані особи разом зі спільниками висунули вимогу керівнику товариства з обмеженою відповідальністю, яке є власником мережі магазинів розливного пива та має торгівельні точки на території Дніпропетровської, Харківської, Полтавської та Запорізької областей, сплачувати їм щомісячно грошову винагороду у 40 000 доларів США, в іншому випадку погрожуючи знищенням  майна компанії (вчиненням терористичних актів шляхом підпалу приміщень). З метою впливу на прийняття рішень співвласниками юридичної особи на їх користь, зловмисники протягом лютого – березня 2020 року здійснили підпал 18 торгових приміщень компанії (частина з яких розташована у багатоповерхових житлових будинках) у містах Дніпрі, Кривому Розі, Харкові, Запоріжжі та Полтаві. Створивши небезпеку для життя та здоров’я людей, зазначені особи знищили майно компанії на понад 3 мільйони гривень.

Наразі вказаних осіб затримано, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.258 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялось раніше, у квітні поточного року було затримано ще одного фігуранта цієї справи (40-річного чоловіка), який також перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Службою безпеки України в області.

 
 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 3129