Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито злочинне угруповання, яке підозрюється у заволодінні 1 млн грн бюджетних коштів під час ремонту доріг

За даними слідства, комерційний директор приватного підприємства організував злочинну групу, до складу якої увійшли його дружина – директор вказаного підприємства та інженер технічного нагляду. У 2018 році між Томаківською селищною радою та вказаним підприємством укладено два договори підряду на виконання капітального ремонту доріг в смт. Томаківка Апостолівського району. З метою заволодіння бюджетними коштами, діючи згідно розробленого плану, учасники злочинної групи склали та підписали офіційні документи, які містили завідомо неправдиву інформацію щодо фактичного обсягу та вартості виконаних робіт.

Так, за ремонт, який був виконаних з порушенням вимог нормативно-правових актів у галузі будівництва, селищна рада зайво сплатила підряднику понад 1 млн грн.

Наразі учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.3 ст.28 ч.1 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах організованою групою; службове підроблення). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Також перевіряється причетність до скоєння злочину інших осіб.

Досудове розслідування триває.

 
 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2348