Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі через порушення правил безпеки на виробництві загинув працівник – на лаві підсудних опинилися директор підприємства та двоє співробітників

За даними слідства, у 2018 році між двома підприємствами укладено договір підряду на виконання ремонтних робіт у діючій електроустановці. Для виконання цих робіт директор підприємства-підрядника залучив громадянина, який не входив до штату працівників цього підприємства, не мав відповідного досвіду, та й взагалі не був професійним електрослюсарем. Натомість, посадовець надав замовнику підроблене посвідчення, яке дає право працівнику виконувати роботи з підвищеною небезпекою. Крім того, останній не був забезпечений спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

У подальшому начальник електротехнічної лабораторії підприємства-підрядника спільно з головним енергетиком підприємства-замовника, порушуючи вимоги чинного законодавства та правил безпеки, зняли захисний екран, який огороджував струмовідні частини, залишені під напругою, від можливого випадкового дотику. Внаслідок таких дій, некваліфікований працівник, безпідставно допущений до об’єкта, помер від враження електричним струмом.

Наразі директор підприємства-підрядника опинився на лаві підсудних за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.366 та ч.2 ст.272 КК України (службове підроблення; порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людини).

Начальник електротехнічної лабораторії та головний енергетик обвинувачуються у вчиненні злочину за ч.2 ст.272 КК України.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2957