Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині прокуратура вимагає від підприємства повернути громаді земельну ділянку вартістю понад 2 млн грн, на якій самовільно побудовано торговий павільйон

Встановлено, що у 2019 році державним реєстратором за товариством з обмеженою відповідальністю зареєстровано право власності на нежитлову будівлю (торгові павільйони), площею понад 505 кв.м., побудовану в центрі міста Новомосковська. При цьому, ні дозвільних документів на будівництво об’єкту нерухомості, ні правовстановлюючих документів  на земельну ділянку комунальної власності, розташовану під торговими павільйонами, підприємство не отримувало. Крім цього, земельна ділянка перебуває в охоронній зоні водопровідних комунікацій та охоронній зоні земель транспорту. Таким чином, фактично узаконено право приватної власності товариства на самочинно збудоване приміщення.

У зв’язку з цим прокуратура вимагає визнати протиправним та скасувати запис про реєстрацію права власності на нежитлову будівлю та зобов’язати товариство повернути земельну ділянку територіальній громаді міста, привівши її у придатний для використання стан шляхом знесення конструкцій.

Крім того, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом внесення службовими особами вказаного підприємства завідомо недостовірних відомостей до офіційних документів (ч.1 ст.366 КК України).

 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2891