Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На лаві підсудних опинились учасники злочинної групи, які під виглядом якісної продукції відомих виробників продавали фальсифікований товар

За даними слідства, учасники злочинної групи у період з 2016 по 2020 рр. займались виготовленням фальсифікованих продуктів харчування (сухе молоко) та у подальшому реалізовували суб’єктам господарювання, видаючи його за високоякісну продукцію двох відомих виробників.

Створивши товариство з обмеженою відповідальністю, підсудні орендували складське приміщення, придбали необхідне обладнання та виготовляли власну продукцію, використовуючи при цьому фірмові найменування інших виробників без їх згоди, тим самим порушили права інтелектуальної власності. У подальшому зловмисники реалізовували товар через мережу Інтернет. Так, протягом 2019 року вони виготовили 200 тонн підробленої продукції вартістю понад 5,5 мільйонів гривень.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

 
кількість переглядів: 2831