Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура відстояла покарання у вигляді 5 років позбавлення волі для мешканця Кривого Рогу за зберігання психотропів та зброї

Встановлено, що мешканець Кривого Рогу придбав бойові припаси, а саме: протипіхотну осколкову міну ОЗМ-72, пістолет моделі «ZORAKI MOD.914-S» та понад 40 патронів різного калібру, які у подальшому зберігав без передбаченого законом дозволу. Крім того, правоохоронними органами виявлено у чоловіка майже 40 г метамфетаміну, розфасованого у 13 фрагментах пластикових трубочок.

Свою вину зловмисник не визнав, проте її повністю доведено стороною обвинувачення, яке підтримувалось Криворізькою місцевою прокуратурою №3.

За скоєння вказаних злочинів Тернівський районний суд міста Кривого Рогу призначив чоловікові покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та на підставі ст.75 КК України звільнив від його відбування з іспитовим строком 3 роки. Прокуратура оскаржила це рішення в Дніпропетровському апеляційному суді та домоглася реального покарання для підсудного – 5 років за ґратами.

У свою чергу, обвинувачений намагався відстояти вирок місцевого суду та подав касаційну скаргу до Верховного суду України, яку залишено без задоволення.

 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2556