Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі Дніпропетровської області обговорено результати роботи у 2020 році

Відкриваючи нараду, Сергій Біжко зазначив, що цього року органами прокуратури Дніпропетровської області до суду направлено 6403 обвинувальні акти і це є найкращим показником у державі. Так, утримуючи лідируючі позиції, прокурори скерували до суду 101 обвинувальний акт у кримінальних провадженнях про корупційні злочини (по 28 справах вже винесено вироки), 108 обвинувальних актів щодо злочинів, вчинених у бюджетній системі (7 вироків) та у сфері земельних відносин – 38 обвинувальних актів.

Окрему увагу приділено протидії організованій злочинності: завершено досудове розслідування та скеровано до суду 15 обвинувальних актів стосовно 75 осіб.

Результатами представницької діяльності органів прокуратури Дніпропетровщини стало пред’явлення до суду позовів на 2,9 мільярдів гривень, забезпечено виконання судових рішень на майже мільярд гривень.

У сфері земельних відносин до суду подано позови щодо повернення майже 9 000 га землі, виконано судових рішень на суму понад 900 мільйонів гривень, до державної та комунальної власності повернуто 480 га земель. Крім того, до суду пред’явлено позови на майже 130 мільйонів гривень щодо повернення об’єктів нерухомого майна площею понад 7000 кв.м вартістю 68 мільйонів гривень.

Також прокурорами активно застосовувались представницькі повноваження на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства. Так, до суду направлено 31 позов на суму понад 105 мільйонів гривень, реально виконано судових рішень на майже 30 мільйонів гривень.

Крім того, на нараді було обговорено проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Підсумовуючи викладене, Сергій Біжко наголосив, що пріоритетними питаннями для прокурорів надалі залишатимуться забезпечення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні, протидія організованій злочинності, корупції тощо.

 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2670