Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Директору КП «Дніпровський метрополітен» повідомлено про підозру у службовій недбалості, внаслідок якої державі спричинено багатомільйонні збитки

Так, у липні 2016 року між вказаним комунальним підприємством та акціонерним товариством укладено контракт на завершення будівництва метрополітену у місті Дніпрі. За даними слідства, директор комунального підприємства, достовірно знаючи, що підрядник не має достатньої кількості кваліфікованих працівників та необхідної техніки, а тому відстає від графіку, підписав зміни до контракту, якими дозволив підприємству отримувати грошові кошти незалежно від факту виконання робіт.

Внаслідок таких дій за період 2018-2019 рр. підряднику зайво перераховано бюджетні кошти у сумі майже 240 млн грн за роботи, які фактично не виконувались.

Крім того, в результаті злочинної недбалості посадовця, після підписання вказаних змін, з контракту безпідставно включено роботи, які вже виконано та оплачено державою у 2012 році на загальну суму понад 14 млн грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в області. Вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу та відсторонення від посади.

 
 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 3644