Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині виявлено контрабанду сильнодіючих речовин зі Східної Азії – встановлюється коло причетних до злочину осіб

За даними слідства, учасники групи, до складу якої входили громадяни України та іноземці, замовляли зі Східної Азії суміші з вмістом метандієнону і нандролону, які у подальшому використовували для синтезу анаболічних стероїдів. Гуртові партії товару доправляли авіасполученням через міжнародні поштові сервіси під виглядом косметики, побутової хімії та продуктів харчування.

Аби уникнути викриття, зловмисники переміщували вантаж через низку європейських та пострадянських країн. В Україну сильнодіючі речовини учасники групи ввозили через міжнародний аеропорт Бориспіль, звідки транспортували на склади та підпільну лабораторію в Броварах та у подальшому збували під виглядом продукції відомих марок не лише на території України, а й постачали замовникам з країн Західної Європи.

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.201 та ч.4 ст.321 КК України (контрабанда; незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту та збут отруйних чи сильнодіючих речовин).

В рамках кримінального провадження правоохоронними органами проведено понад 10 обшуків у помешканнях та офісах фігурантів справи, а також за місцем розташування підпільного виробництва, складів у містах: Бровари, Маріуполь, Кривий Ріг, Одеса та Чорноморськ. В ході обшуків виявлено та вилучено майже 2 тонни готової продукції, упаковки для фасування товару, етикетки, комп`ютерну техніку, флеш-накопичувачі, спеціальне обладнання для виробництва незаконної продукції, чорнові записи, документацію та грошові кошти у сумі понад 70 тисяч доларів США.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2539