Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито групу осіб, які утримували людей в трудовому рабстві

За даними слідства, десятеро громадян, вступивши у попередню змову, з метою отримання стабільного незаконного прибутку у період з лютого по серпень 2020 року вербували людей шляхом обману, використовуючи їх уразливий стан, та переховували у спеціально орендованих будинках у м. Дніпро, Підгороднє та смт. Кіровське.

Зловмисники примушували потерпілих безоплатно працювати на різних будівельних  майданчиках, виконувати вантажні роботи та прибирати вулиці, при цьому грошові кошти, отримані від замовників, їм не виплачували, а розподіляли між собою.

Правоохоронними органами проведено 13 обшуків у будинках, де утримувались люди, та автомобілях зловмисників, під час яких вилучено металеві наручники, документи, чорнові записи, печатки, банківські картки, ноутбуки, сім-карти, грошові кошти у сумі близько 10 000 гривень, мобільні телефони та паспорти потерпілих. На момент обшуків у вказаних будинках перебувало понад 85 громадян.

Наразі всіх учасників групи затримано у порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми).

Досудове розслідування триває.

 
 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2847