Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині на лаві підсудних опинилась колишня голова сільради, внаслідок дій якої земельні ділянки незаконно вибули з комунальної власності

За даними слідства, у вересні 2018 року вказана особа, перебуваючи на посаді голови сільської ради, підписала одинадцять рішень, нібито прийнятих депутатами на сесії сільської ради, достовірно знаючи, що вона фактично не проводилась. У подальшому на підставі цих рішень 4 земельні ділянки сільськогосподарського призначення по 2 га кожна вибули з комунальної власності на користь третіх осіб, а щодо 4 ділянок загальною площею понад 412 га надано дозволи на розробку проектів землеустрою для подальшої передачі їх в оренду чоловікові та сину голови сільради. Вказаними рішеннями також незаконно поновлено два договори оренди земельних ділянок площею 40 га, укладених з фермерським господарством у 2012 році.

Крім того, посадовиця особисто підписала рішення, начебто прийняте на голосуванні, щодо надання собі матеріальної допомоги у розмірі 12 тис грн бюджетних коштів.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 
 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2764