Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі організовану злочинну групу викрито у шахрайському заволодінні нерухомістю мешканців міста на суму майже 8,8 млн грн

За даними слідства, учасники злочинної групи, до складу якої входили директори приватних підприємств, нотаріус та державний реєстратор, на чолі з організатором (адвокатом) у період з 2014 по 2016 рр. на підставі підроблених рішень судів заволоділи об’єктами нерухомості у місті Дніпрі: квартирою, двома будинками, нежитловим приміщенням, земельними ділянками, які перебували у законній власності громадян та юридичних осіб.

Діючи згідно розробленої схеми, зловмисники переоформили майно на підконтрольні їм фірми, примусово виселили потерпілих та у подальшому продали приміщення підконтрольним фіктивним підприємствам.

Наразі організатору групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190, ч.3 ст.28 ч.3,4 ст.358, ч.3 ст.28 ч.3 ст.365-2 та ч.2 ст.364 КК України (шахрайство; підроблення та використання завідомо підробленого документа; зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги; зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Її спільники: троє директорів приватних підприємств та державний реєстратор підозрюються у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України), а приватний нотаріус - у скоєнні злочинів за ч.4 ст.190 та ч.3 ст.28 ч.3 ст.365-2 КК України.

Досудове розслідування триває.
 
 
 
 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2481