Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Директора КП «Дніпровський метрополітен», діями якого державі спричинено багатомільйонні збитки, відсторонено від посади

Як повідомлялось раніше, у липні 2016 року між КП «Дніпровський метрополітен» міськради та акціонерним товариством укладено контракт на завершення будівництва метрополітену у місті Дніпрі. За даними слідства, директор комунального підприємства, достовірно знаючи, що підрядник відстає від графіку виконання робіт (а це не несе жодної користі замовнику), підписав зміни до контракту, якими дозволив підприємству отримувати грошові кошти незалежно від факту виконання робіт.

Внаслідок таких дій за період 2018-2019 рр. підряднику зайво перераховано бюджетні кошти у сумі майже 240 млн грн за роботи, які фактично не виконувались.

Крім того, в результаті злочинної недбалості посадовця, після підписання вказаних змін, з контракту безпідставно виключено роботи, які вже виконано та оплачено державою у 2012 році на загальну суму понад 14 млн грн.

Йому було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування триває.

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3011