Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронними органами викрито посадовців підприємства, які заволоділи авіаційним обладнанням ринковою вартістю 980 000 доларів США

Так, посадовці підприємства, що здійснює розробку, виробництво і обслуговування авіаційного обладнання та комплектуючих деталей для літаків і вертольотів, викрали та намагалися продати за кордон авіаційний двигун ринковою вартістю 980 тисяч доларів США. Висновками технічної експертизи встановлено, що двигун може бути використаний як на цивільних, так і на військових вертольотах.

Під час проведених санкціонованих обшуків у офісах та помешканнях фігурантів справи було вилучено комплектуючи деталі до авіаційної техніки, документацію підприємства, печатки та штампи, чорнові записи, комп’ютерну техніку тощо.

Наразі начальнику відділу зазначеного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27 ч.3 ст.191 КК України (пособництво у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем) та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування триває, встановлюються й інші причетні до злочину особи.

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 
кількість переглядів: 3167