Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Дніпрі семеро членів злочинної організації підозрюються у рейдерському захопленні ринку

За даними слідства, 42-річний громадян створив злочинну організацію, до складу якої входило не менше шести осіб, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі рейдерського захоплення одного з ринків, розташованим у місті Дніпрі. У 2018 році на підставі підроблених документів зловмисники зареєстрували право власності на майно за приватним підприємством, засновником та директором якого є один зі співучасників злочину. Залучивши ще близько 30 озброєних чоловіків, учасники групи захопили ринок, позбавили законного власника права користуватися майном, уклали договори оренди з суб’єктами підприємницької діяльності та отримували кошти з орендної плати.

Аби представники потерпілого не мали змоги потрапити на територію ринку та проводити збори з орендарями, учасники групи здійснювали його цілодобову охорону, замінили замки на воротах і адміністративній будівлі та погрожували підприємцям знищити їх майно у разі підписання договорів із законним власником.

Наразі шістьом членам злочинної організації повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.3 ст.27 ч.4 ст.28 ч.3 ст.206-2, ч.3 ст.27 ч.4 ст.28 ч.3 ст.206 та ч.1 ст.255-1 КК України (створення злочинної організації; протиправне заволодіння майном підприємства; протидія законній господарській діяльності; поширення злочинного впливу), чотирьох з них затримано в пор. ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі встановлюються й інші особи, причетні до діяльності злочинної організації.

Крім того, організатор групи разом зі спільником підозрюються у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження людині (ч.3 ст.27 ч.4 ст.28 ч.2 ст.121 КК України). Так, у серпні 2020 року на прохання приятельки (головного лікаря одного з медзакладів міста) чоловіки прибули за місцем роботи громадянина, з яким у останньої склалися неприязні стосунки, та з метою залякування нанесли йому не менше п’яти ударів битою та молотком по тілу. Завдяки вчасно наданій медичній допомозі, травми виявилися не смертельними.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255-3, ч.5 ст.27 ч.2 ст.121 КК України (звернення за застосуванням злочинного впливу, пособництво у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень).

Під час проведених обшуків у фігурантів справи вилучено незареєстровану зброю, патрони, холодну зброю, спеціальні засоби для нанесення тілесних ушкоджень, грошові кошти, документацію, пов’язану з діяльністю ринку тощо.

Наразі досудове розслідування триває.

 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3416