Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито злочинну групу, до складу якої входив колишній високопосадовець ОДА, діями яких державі спричинено збитки у понад 5,2 млн грн

За даними слідства, вказані високопосадовці, зловживаючи службовим становищем, спільно з іншими особами зорганізувались у злочинну групу з метою заволодіння державною земельною ділянкою вартістю більше 5,2 млн грн. Так, на балансі державного підприємства перебував майновий комплекс, який у 2018 році був переданий зі сфери управління ОДА до структурного підрозділу фонду держмайна та у подальшому проданий на аукціоні приватному підприємству, оформленому на одного з учасників злочинної групи. Під час оформлення прав на майновий комплекс нотаріус незаконно зареєстрував за новим власником земельну ділянку, яка належить державі, площею 131 га.

Наразі всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування триває.
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3048