Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито службовців ТОВ, які організували схему з мінімізації податкових зобов’язань

За даними слідства, протягом 2019-2020 років вказані службові особи, діючи за попередньою змовою, організували конвертаційний центр, який допомагав іншим підприємствам мінімізувати податки.

Для цієї мети створено більше 70 фіктивних суб’єктів господарювання, з якими підприємства реального сектору економіки начебто укладали договори про надання послуг, перераховували на їх банківські рахунки безготівкові кошти. Тим самим було зменшено обсяг отриманого ними прибутку та надходжень до бюджету податку на додану вартість. Загальний обіг грошових коштів становив близько 1 мільярда гривень на рік.

Правоохоронцями проведено понад 20 обшуків в офісних приміщеннях фігурантів та за місцем їх мешкання, в ході яких виявлено та вилучено бухгалтерську документацію, чорнові записи, мобільні телефони та грошові кошти у сумі понад 18 мільйонів гривень.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з Управлінням Служби безпеки України, відділом внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби та Слідчим управлінням Головного управління національної поліції в області.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень причетним до вчинення злочину особам.

Досудове розслідування триває.
 

  

 

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 2701