Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Кам’янському прокуратура домоглася довічного ув’язнення для молодиків за жорстоке вбивство підлітка та замах на вбивство його товариша

Так, подія сталася у травні 2013 року у місті Дніпродзержинську. Близько опівночі четверо приятелів, вступивши у попередню змову, прийшли до знайомого, який перебував разом з неповнолітнім хлопцем та ще одним юнаком. Потрапивши до квартири, зловмисники почали наносити усім трьом численні тілесні ушкодження, після чого підмовили одного з них вступити у злочинну змову аби позбавити господаря та його 17-річного друга життя.

Протягом тривалого часу обвинувачені жорстоко били потерпілих, завдавали їм психічних та моральних страждань, глумились, принижуючи їх гідність, змушували різати собі руки та занурювали голову у воду. Після цього молодики задушили підлітка, а його приятелю нанесли ножовий удар у шию. Завдяки вчасно наданій медичній допомозі, останній вижив.

Будучи впевненими, що потерпілі не подають ознак життя, обвинувачені заволоділи їх майном (мобільним телефоном, комп’ютерами, тощо) на загальну суму близько 11 тис грн та з місця злочину зникли.

Свою вину чоловіки визнали частково. Обвинувачення підтримувалось Дніпродзержинською місцевою прокуратурою.

Вироком Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська чотирьох з них визнано винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.115, ч.2 ст.15 ч.2 ст.115 та ч.4 ст.187 КК України (умисне вбивство, замах на вбивство, розбій), та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, а їх спільника за умисне вбивство (ч.2 ст.115 КК України) засуджено до 10 років за ґратами.

Прокуратура не погодилась з таким рішенням суду та домоглася для чотирьох обвинувачених покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, для іншого підсудного – 14 з половиною років за ґратами.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2983