Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито злочинну організацію, члени якої підозрюються у скоєнні ряду тяжких злочинів

За версією слідства, 34-річний мешканець Нікополя створив злочинну організацію, члени якої протягом декількох місяців здійснювали незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів і психотропних речовин на території міста. Крім того, зловмисники викрали двох громадян та, застосовуючи фізичне насильство, примушували їх виконувати певні дії на свою користь.

Також з корисливих мотивів троє членів організації проникли до будинку місцевого жителя, заволоділи його автомобілем та іншим майном.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів та їх авто правоохоронними органами вилучено наркотичні засоби (канабіс, амфетамін), бити, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти тощо.

Наразі шістьох членів злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Організатору та двом учасникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1,2 ст.255 та ч.3 ст.307 КК України (створення та участь у злочинній організації; незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин).

Ще троє її членів, окрім участі у злочинній організації, підозрюються у викраденні людей та крадіжці (ч.2 ст.255, ч.3 ст.146 та ч.5 ст.185 КК України).

Вирішується питання щодо обрання усім затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2567