Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині учасники організованої злочинної групи на чолі з колишнім посадовцем райдержадміністрації підозрюються у розтраті 4,3 млн грн бюджетних коштів

За даними слідства, у грудні 2019 року перший заступник однієї з районних державних адміністрацій в області (на момент скоєння злочину виконував обов’язки голови РДА) з метою заволодіння бюджетними коштами, організував злочинну групу, до складу якої входили фізична особа-підприємець та інженер-землевпорядник.

Так, посадовець РДА уклав з підприємцем удавані договори про проведення інвентаризації земель, їх грошової оцінки та виготовлення документації із землеустрою. У подальшому з відома інженера-землевпорядника зловмисники склали кошториси та акти здавання-приймання виконаних послуг, які фактично не надавались, внаслідок чого безпідставно отримали понад 4,3 млн грн бюджетних коштів.

З метою прикриття злочинної діяльності та надання зовнішніх ознак її законності, учасники групи виготовили технічну документацію, яка за своїм змістом не відповідає вимогам чинного законодавства та умовам договорів. Крім того, під час виготовлення вказаної документації інженер-землевпорядник, який є співробітником ТОВ, використовував реквізити, печатки, дозвільні документи товариства та відомості про його працівників без їх згоди.

Наразі учасникам групи повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2342