Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі обговорено результати роботи за минулий рік

Відкриваючи нараду, Сергій Біжко зазначив, що, незважаючи на реформування регіональних та місцевих прокуратур, а також карантинні обмеження, прокурорам вдалося забезпечити на належному рівні виконання наданих повноважень та позитивні напрацювання на всіх напрямах прокурорської діяльності.

Так, найбільшою у державі є кількість обвинувальних актів, скерованих до суду органами прокуратури Дніпропетровщини, у кримінальних провадженнях про корупційні злочини (192), вчинені у бюджетній системі (170) та сфері земельних відносин (55). Значними є результати протидії організованій злочинності (викрито 22 організовані групи та злочинні організації, учасниками яких були 113 осіб). Вже традиційно найкращими є показники у сфері представницької діяльності (протягом минулого року пред’явлено 400 позовів на 3,8 мільярдів гривень) та підтримання публічного обвинувачення (прокурорами взято участь у розгляді майже 13 тисяч справ); якісно забезпечено наглядову діяльність за місцями несвободи, захисту інтересів дітей та протидії насильству. Відшкодовано понад 100 мільйонів гривень збитків, заподіяних злочинами.

Разом з цим, потребує уваги прокурорів вжиття подальших заходів, спрямованих  на покращення криміногенної ситуації в регіоні і попередження злочинних проявів, поновлення прав потерпілих.

Пріоритетами в діяльності органів прокуратури надалі залишатиметься забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній сфері; сфері адміністрування податків і зборів; злочинів, вчинених організованими групами і злочинними організаціями; у сфері земельних правовідносин тощо; також увагу буде приділено судовому захисту інтересів держави.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2803