Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині дитину, яку власна матір віддала іншій жінці, використовували для жебрацтва – справу передано до суду

За даними слідства, громадянка України запропонувала вагітній знайомій віддати їй дитину, при цьому жінка не мала наміру піклуватись про новонароджену, забезпечити для неї належних соціальних та побутових умов проживання, а хотіла використовувати з корисливих мотивів.

Так, у 2019 році при надходженні до пологового будинку у Кривому Розі породілля надала підроблений паспорт спільниці, куди вклеїла свою фотокартку, в результаті чого працівники медзакладу, не будучи обізнаними про злочинні наміри жінки, оформили медичну виписку, де матір’ю дівчинки була вказана інша особа.

Отримавши документи, обвинувачена самовільно залишила лікарню та віддала дитину спільниці, яка у подальшому використовувала новонароджену для зайняття жебрацтвом.

Вказана громадянка обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.149, ч.2 ст.150-1 та ч.3,4 ст.358 КК України (торгівля людьми, використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом, підроблення та використання завідомо підробленого документа). Дії справжньої матері потерпілої кваліфіковано за ч.3 ст.149 та ч.3,4 ст.358 КК України.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.
 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2993