Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині 5 років за ґратами проведе інженер технічного нагляду, діями якого державі спричинено збитки у понад 3 млн грн

Так, у 2017 році вказаний громадянин здійснював технічний нагляд за виконанням робіт з реконструкції дитячого садка в с. Горького Дніпровського району. Зловживаючи своїми повноваженнями, інженер технічного нагляду підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, які містили завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу цих робіт, внаслідок чого підряднику зайво перераховано понад 3 млн грн бюджетних коштів.

У подальшому за свою «роботу» обвинувачений безпідставно отримав з місцевого бюджету понад 210 тис грн.

Свою вину зловмисник не визнав, проте її повністю доведено Дніпропетровською місцевою прокуратурою №3.

Суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю, що пов’язана з технічним наглядом, на строк до 3 років та конфіскацією всього належного майна.

Крім того, у 2019 році винесено вирок директору підприємства-підрядника за скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України, та засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, строком на 3 роки, з конфіскацією всього особисто належного йому майна.

 
 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2785