Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У прокуратурі обговорено стан протидії дитячій злочинності

На нараді обговорено актуальні питання щодо протидії підлітковій злочинності, стану досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених неповнолітніми та відносно неповнолітніх, додержання їх конституційних прав у кримінальному провадженні.

Учасники відзначили, що правоохоронними органами у взаємодії з органами виконавчої влади у минулому році вжито ряд організаційно-практичних та координаційних заходів, які загалом сприяли покращанню криміногенної ситуації в підлітковому середовищі. Так, вдалося досягти зниження рівня злочинності серед неповнолітніх на понад 10%. На 11% зменшилась кількість неповнолітніх, які стали на злочинний шлях.

 Разом з тим, існує ряд проблемних питань, які потребують негайного спільного вирішення, а саме: поширеність злочинності серед учнів середніх та професійно-технічних навчальних закладів, фактів зв’язку дітей з так званими «групами смерті» у соцмережах, що призводить до випадків самотравмувань та медикаментозних отруєнь серед підлітків, самогубств серед підлітків.

Окрему увагу учасники наради звернули на питання збуту наркотичних засобів неповнолітніми шляхом розкладання так званих «закладок», які вони отримують від невстановлених осіб за допомогою різного роду месенджерів.

Також обговорено стан дотримання прав дітей, влаштованих на виховання до дитячих буднів сімейного типу та прийомних сімей.

Учасники наради узгодили комплекс спільних заходів, направлених на вирішення питань щодо профілактики правопорушень у молодіжному середовищі, своєчасного захисту прав дітей, додержання їх конституційних прав у кримінальному провадженні.

 
 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 3634