Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині затримано кримінального авторитета та його злочинне угруповання

За даними слідства, 62-річний громадянин, маючи в кримінальній ієрархії статус суб’єкта підвищеного злочинного впливу - «смотрящого» на території Нікопольського та Томаківського районів, створив організовану групу з числа близьких родичів, знайомих та осіб, які відбувають покарання у виправній колонії.

Так, протягом 2020-2021 років вказані громадяни скоїли ряд тяжких та особливо тяжких злочинів, вимагали грошові кошти у підприємців та фермерів, обкладали їх щомісячною даниною та надавали так звані послуги «кримінального даху».

Отримані злочинним шляхом кошти перебували у віданні організатора та призначались для забезпечення існування та функціонування усіх ланок криміногенного суспільства, у тому числі матеріального забезпечення осіб, які відбувають покарання у місцях несвободи.

Наразі викрито 16 членів злочинного угруповання, трьох із них оголошено у розшук.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисників правоохоронними органами вилучено автомобілі, зброю, банківські картки, мобільні телефони та грошові кошти.

Організатору групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27 ч.3 ст.28 ч.3 ст. 255-1, ч.3 ст.27 ч.3 ст.28 ч.3 ст.255-2 КК України (поширення злочинного впливу; організація, сприяння у проведенні та участь у злочинному зібранні представників організованої групи). Його дружина та двоє учасників групи підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.27 ч.3 ст.28 ч.1 ст.255-1 КК України. Іншим учасникам інкримінується вчинення кримінальних правопорушень за ч.2 ст.255-1, ч.1 ст.255-2, ч.1 ст.255-3 та ч.1 ст.263 КК України (встановлення та поширення злочинного впливу; участь у злочинному зібранні; звернення за застосуванням злочинного впливу; незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами).

Досудове розслідування триває. Встановлюється коло причетних до злочинів осіб.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3278