Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Гучне затримання у Дніпрі: учасникам групи, яких було викрито під час розбійного нападу на місцевого мешканця, повідомлено про підозру

 

За даними слідства, четверо молодиків віком 25-26 років, вступивши у попередню змову, з метою легкої наживи вирішили скоїти розбійний напад на громадянина, після чого проникнути до його житла та заволодіти майном. До злочину чоловіки готувалися заздалегідь: розподілили між собою ролі, зібрали інформацію про потерпілого та напередодні закопали вогнепальну зброю біля його будинку по вул. Поля у місті Дніпрі.

Так, 8 квітня 2021 року зловмисники прибули до місця мешкання жертви, відкопали зброю та, дочекавшись, коли господар зайде у під’їзд, застосовуючи насильство, скоїли розбійний напад. Проте довести свій злочинний умисел до кінця та потрапити до квартири жертви учасникам групи не вдалося, адже на місці злочину їх вже чекали співробітники СУ ГУНП, Управління карного розшуку, прокуратури, а також спецпідрозділів ППОП та КОРД.

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників правоохоронними органами виявлено та вилучено пістолети з набоями, корпус ручної осколкової гранати РГД-5 та запалу до неї, фото потерпілого, схему його двору та будинку, балаклави, латексні рукавиці, мобільні телефони тощо.

Наразі всіх чотирьох учасників затримано у порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.187 та ч.1 ст.263 КК України (розбій, вчинений організованою групою; незаконне поводження зі зброєю).

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2909