Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронними органами викрито злочинну організацію, яка тривалий час займалась крадіжками майна АТ «Укрзалізниця» на території Дніпропетровської та Запорізької областей

  За даними слідства, створила вказану організацію 54-річна мешканка Запорізької області у 2020 році, залучивши свого чоловіка, працівників воєнізованої охорони Регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ "Укрзалізниця" та співробітників Національної поліції, які за неправомірну вигоду гарантували безперешкодне скоєння злочинів та непритягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. 

  Діючи згідно розподілених обов’язків, члени групи скоювали крадіжки вугілля, металопрокату та іншого майна АТ «Укрзалізниця» шляхом проникнення до залізничних вагонів на перегонах Запорізької та Дніпропетровської областей. У подальшому отримані від збуту кошти зловмисники розподіляли між собою. За час свого існування з вересня 2020 року злочинна організація спричинила підприємству збитки у понад 1,3 млн грн.

  16 червня поточного року правоохоронними органами проведено ряд обшуків за місцем мешкання та роботи фігурантів, в ході яких вилучено вантажну техніку, мобільні телефони та речі, які підтверджують злочинну діяльність вказаних осіб.

  Наразі організатору групи та 7 її учасникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.1,2 ст.255, ч.5 ст.27, ч.4 ст.28 та ч.3,4 ст.185 КК України (створення та участь у злочинній організації; таємне викрадення чужого майна у великих розмірах, поєднане з проникненням у сховище, вчинене у складі злочинної організації).

  Крім того, вказані кримінальні правопорушення інкриміновано двом інспекторам одного з відділень Бердянського районного відділу поліції ГУНП у Запорізькій області та співробітнику СП «Дніпровський загін воєнізованої охорони» РФ «Придніпровська залізниця»ПАТ «Укрзалізниця».

  Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюється місцезнаходження інших членів злочинної організації.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2964