Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронними органами Дніпропетровщини забезпечено прийом підозрюваного у вчиненні тяжких злочинів, який переховувався від слідства на території Російської Федерації

  Так, останній перебував у міжнародному розшуку та у жовтні 2020 року був затриманий на території м. Санкт-Петербург Російської Федерації.

  У листопаді 2020 року  органом досудового розслідування за погодженням з прокурором підготовлено клопотання про видачу (екстрадицію) вказаної особи для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинені злочини, яке Офісом Генерального прокурора направлено компетентному органу Російської Федерації.

  Наразі вказаного громадянина доставлено на територію України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Нікопольською окружною прокуратурою.

  Дніпропетровською обласною прокуратурою забезпечується нагляд за дотриманням межі кримінальної відповідальності виданої особи та гарантій, наданих іноземній державі. 

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2637