Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині викрито групу осіб у незаконному придбанні та збуті 6,5 кг канабісу, які за уникнення кримінальної відповідальності пропонували хабар начальнику райуправління поліції

  За даними слідства, вказані чоловіки, вступивши у попередню змову, незаконно придбали та зберігали у себе на подвір’ї особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс», який протягом липня 2021 року збували наркозалежним громадянам.

  Аби уникнути кримінальної відповідальності за скоєння вказаного злочину учасники групи намагались підкупити начальника районного управління поліції, запропонувавши йому мільйон гривень за неперешкоджання такій протиправній діяльності.

  Під час передачі першої частини неправомірної вигоди зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України.

  Їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України. Крім того, одному з них інкримінується вчинення злочину за ч.3 ст.369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище за невчинення нею, в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

  Один з учасників групи наразі переховується від органу досудового розслідування, у зв’язку з чим його оголошено у розшук.

  В ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігурантів правоохоронними органами виявлено та вилучено кущі рослин коноплі, попередньо розфасовані поліетиленові пакети з канабісом загальною масою близько 6,5 кг для подальшого збуту, електронні ваги, грошові кошти, банківські картки та мобільні телефони.

  Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Дніпропетровській області.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3416