Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У Кривому Розі кримінальний авторитет підозрюється у поширенні злочинного впливу на території установи виконання покарань

     За даними слідства, громадянин Республіки Вірменія, відбуваючи покарання у Криворізькій установі виконання покарань № 3, здобув повагу та авторитет серед засуджених як особа у статусі суб’єкта злочинного впливу, що дало йому змогу встановити загальновизначені на території установи правила поведінки відповідно до «злодійських законів», забезпечувати їх безумовне  дотримання та одноособово впливати на вирішення конфліктів серед в’язнів. Під його контролем було також фінансове забезпечення, розподіл коштів серед засуджених та наповнення так званого «злодійського общака». 

     Крім того, кримінальний авторитет забезпечував надходження на територію колонії наркотичних засобів з метою подальшого збуту, а також постачання тютюнових виробів, продуктів харчування тощо, які розподіляв серед засуджених, що вели правильний за злодійськими традиціями спосіб життя.

     Наразі чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення.

    Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Національної поліції в області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3322