Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині за позовом прокуратури державі буде повернуто дві земельні ділянки загальною вартістю понад 21 млн грн

     У 2003 році між Юр’ївською районною державною адміністрацією та двома громадянами укладено договори оренди двох земельних ділянок водного фонду загальною площею 103 га для вирощування та реалізації риби. У 2013 році розпорядженням Юр’ївської РДА поновлено дію одного з договорів ще на 10 років.

    Прокуратурою встановлено, що, приймаючи відповідне рішення, райдержадміністрація порушила вимоги чинного законодавства, адже не мала повноважень щодо розпорядження вказаними земельними ділянками. Крім того, підставою для продовження строку дії договору оренди земельних ділянок орендарі зазначили неіснуюче рішення органу, уповноваженого передавати в оренду землі водного фонду.

    Рішенням суду угода та розпорядження про продовження строку дії оренди визнані недійсними, скасовано державну реєстрацію права оренди та зобов’язано громадян повернути земельні ділянки у державну власність.

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3644