Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронними органами Дніпропетровщини забезпечено прийом українця, підозрюваного у побитті людини, який переховувався від слідства на території Італії

Так, у 2018 році вказаний громадянин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, біля торгівельного павільйону у м. Кам’янське наніс незнайомцю дерев’яною битою удари по голові, спричинивши йому тяжкі тілесні ушкодження. Завдяки вчасно наданій медичній допомозі, травми виявилися не смертельними.

Тривалий час зловмисник переховувався від слідства, проте у липні 2020 року був затриманий поліцією у м. Імперія Італійської Республіки.

Органом досудового розслідування за погодженням з прокурором підготовлено клопотання про видачу (екстрадицію) чоловіка для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння вказаного злочину, яке Офісом Генерального прокурора направлено компетентному органу Італійської Республіки.  

Наразі громадянина доставлено на територію України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Кам’янською окружною прокуратурою.

Дніпропетровською обласною прокуратурою забезпечується нагляд за дотриманням межі кримінальної відповідальності виданої особи та гарантій, наданих іноземній державі. 

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3436