Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Наркобізнес зі щомісячним оборотом у понад 11 млн грн – у Кривому Розі викрито злочинну організацію

За даними слідства, на території Кривого Рогу місцевий мешканець створив злочинну організацію, до якої входило понад 50 осіб. Під його особистим контролем здійснювався пошук постачальників наркотичних засобів  та психотропних речовин, була налагоджена схема їх безперебійних поставок. Отриманий товар зловмисники фасували на окремі дози в орендованих приміщеннях та збували через розгалужену мережу. Замовлення приймалися цілодобово телефонами, постійно підшукувалися нові «клієнти». Щомісячно реалізовувався «товар» на більш ніж 11 млн грн.

Крім того, учасники організації у спеціально придбаному будинку вирощували коноплю: обсяг «врожаю» склав понад 6 300 кущів.

Правоохоронними органами проведено понад 40 санкціонованих обшуків, в ході яких вилучено автомобілі, зброю, сліп-пакети з метамфетаміном та канабісом, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи, грошові кошти  тощо.

Наразі 14 членів організації затримано в пор. ст. 208 КПК України.

Їх лідеру повідомлено про підозру у створенні злочинної організації, незаконному придбанні, зберіганні, збуті наркотичних засобів та психотропних речовин, а також вирощуванні конопель (ч.1 ст.255, ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.307, ч.3 ст.27 ч.4 ст.28 ч.3 ст.310 КК України). Інші 15 учасників підозрюються у скоєнні злочинів за ч.1,2 ст.255, ч.4 ст.28, ч.3 ст.307 КК України. Трьом з них також інкримінується вирощування конопель (ч.4 ст.28, ч.3 ст.310 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

 

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 3514