Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Дніпропетровщині судитимуть злочинну організацію, яка налагодила наркотрафік до виправної колонії (ФОТО)

Дніпропетровською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно 5 осіб, які організували стійке злочинне об’єднання для систематичного вчинення тяжких злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів у місцях позбавлення волі (ч. 1,2  ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, у вересні 2020 року один з в’язнів Дніпровської виправної колонії, створив стійке ієрархічне об’єднання – злочинну організацію, до складу якої входили ще четверо осіб з числа засуджених та тих, хто перебуває на волі, з метою отримання прибутку від незаконного обігу наркотичних засобів на території установи.

Так, діючи згідно розподілених ролей, учасники групи налагодили постачання наркотичної речовини «метадон» (перекидаючи її через паркан) на територію колонії, фасували у сліп-пакети та збували в’язням, а отримані грошові кошти розподіляли між собою.

Під час проведення обшуків у виправній колонії та за місцем мешкання фігурантів справи правоохоронними органами виявлено та вилучено наркотичні засоби, загальна вартість яких за цінами «чорного ринку» сягає близько 350 тисяч гривень, обладнання для їх виготовлення, грошові кошти у сумі 20 тисяч гривень та 2000 доларів США, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи, тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Оперативне супроводження - співробітниками УСР в Дніпропетровській області ДСР НП України.

Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2452